Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

ΔΗΛΩΣΗ Θανάση Πετράκου

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε με την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, κα Θεοφανία Σιούτη και της εξέφρασε τη ριζική διαφωνία της παράταξής του και του ίδιου προσωπικά για την υποβάθμιση των Δημοτικών σχολείων Κορώνης, Χώρας, Δωρίου, Διαβολιτσίου  ,Κάμπου  και Μερόπης και της ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση.

Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, αποφάσισε την υποβάθμιση των σχολείων για να μην προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Τόνισε ότι η πολιτική αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και μάλιστα όταν τα προηγούμενα χρόνια οι μαθητές έκαναν λίγες ώρες δια ζώσης διδασκαλίας λόγω της πανδημίας.

Απ’ την συζήτηση με την κυρία Διευθύντρια προέκυψε ότι οι κυβερνητικές εντολές είναι αυστηρές και πιεστικές προς τους Διευθυντές, συνεπώς ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση, η οποία στρέφεται ενάντια στη μόρφωση των παιδιών, είναι ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των γονιών και όλων των τοπικών κοινωνιών, τώρα όμως και όχι αύριο.

Απευθυνόμαστε με ειλικρίνεια προς τους γονείς και τους μαθητές και τις τοπικές κοινωνίες και τονίζουμε ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε την άθλια αυτή κυβερνητική απόφαση.

Ο επικεφαλής της

«Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος

Δεν θα επιτρέψουμε την λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών σχολείων μας ( Κορώνης και 2ο Χώρας ).

Πρωινή συνάντηση με την  Δντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοφανία Σιούτη – Μερκούρη, λόγο της ενημέρωσης που είχα από τους Δντες των Δημοτικών Σχολείων Κορώνης και 2ου Χώρας ότι επίκειτο η λειτουργική τους υποβάθμιση σε 5θεσια .

Αφού εξέφρασα την αντίδραση μας γι αυτή την λανθασμένη  απόφαση , τεκμηρίωσα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συμβεί αυτό και ότι θα πρέπει τα σχολεία να συνεχίσουν ως 6θεσια , η κυρία Σιούτη μου υποσχέθηκε ότι θα ξανά εκτιμήσει το θέμα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν .

Παράλληλα  μίλησα και με τον Δντη Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για το ίδιο θέμα  επισημαίνοντάς του την έντονη δυσφορία μας για το ζήτημα  που προέκυψε και τον ενημέρωσα για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν .

Στην συνέχεια επικοινώνησα και με την Υφυπουργό Παιδιας κυρία Ζεττα Μακρη  αλλά και με τον Δντη της Υπουργού κυρίας Κεραμέως  ώστε να τους γνωστοποιήσω το θεμα που προέκυψε και μου υποσχέθηκαν να το δουν άμεσα .

Ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού  μας Συμβουλίου  ώστε να παρθούν  οι σχετικές αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τον Δήμο έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση  υποβάθμισης  των σχολειών μας.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά  για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται, γι’αυτό και στο πρόβλημα της υποβάθμισης των Δημοτικών Σχολείων της Χώρας και της Κορώνης από εξαθέσια σε πενταθέσια, αντέδρασε άμεσα. Στείλαμε σχετικές επιστολές προς πάσα κατεύθυνση και χαρακτηριστικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Κεραμέως, τον πρώην πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά και σε όλους τους βουλευτές του Νομού μας που είχαμε σχετικές επικοινωνίες ώστε να επιλυθεί το θέμα καθώς θεωρούμε μία τέτοια ενέργεια αδιανόητη.

Ανεξάρτητα με το τι προβλέπει η νομοθεσία,αυτή τη στιγμή πληττόμεθα από την πανδημία του covid- 19 και μία τέτοια ενέργεια θα ήταν  καταστροφική, αφενός γιατί τα παιδιά την περίοδο αυτή έχουν ανάγκη την ομαλή ένταξη στην καθημερινότητα του σχολείου  που πρόκειται να ξεκινήσει και αφετέρου με το μεγάλο κενό που τους εχει δημιουργηθεί με τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης η ανάγκη τους για περισσότερη διδασκαλία είναι ακόμα πιο έντονη παραμένοντας στους ίδιους ρυθμούς.

Είμαστε πεπεισμένοι όπως πάντοτε, έτσι και τώρα, ότι θα δώσουμε τη λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, καθώς τα παιδιά αποτελούν την σημαντικότερη προτεραιότητα μας.

 

 
 

Τελευταία Νέα Κορώνης

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα10
Χτές80
Εβδομάδα419
Μήνας1190
Συνολικά344841

Visitor Info : Unknown - Unknown Saturday, 13 April 2024

Guests : 5 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish