Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΑΡΣΟΥΛΗ- ΑΞΕΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ

Μετα το κάστρο της Κορωνης πήγαμε χθες με τα παιδιά της ΕΡΤ τον Ηλία και το Χρήστο στο αρχοντικό Ταρσούλη-Αξελου για να προβάλουμε την ανάγκη συντήρησης και αποκατάστασης του .Αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Κορώνης περιμένει δεκαετίες τη φροντίδα του Υπουργείου Πολιτισμού .Είναι τραγικό ενώ έχει παραχωρηθεί απο την οικογένεια στη Κορώνη από το 1991 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Αύριο που θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 και στην ΕΡΤ ελπίζουμε να αφυπνίσει επιτελους το υπουργείο Πολιτισμού .Ήδη οι μεταπτυχιακοι φοιτητές του το ΕΜΠ με καθοδήγηση των καθηγητών τους μετά από πρωτοβουλία της κατ επιλογήν Κορωναιας της καθηγήτριας του ΕΜΠ της φίλης Νικης Μιλτιαδου έχουν αποτυπώσει το κτίριο και έχουν κάνει τη μελέτη. Προσωπικά δεσμευομαι να θέσω το θέμα στη Περιφέρεια ώστε στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ το φθινόπωρο να χρηματοδοτηθεί μέρος η το όλον της αποκαταστασης.

 

Ειδήσεις Κορώνης

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα69
Χτές92
Εβδομάδα361
Μήνας69
Συνολικά282307

Visitor Info : Unknown - Unknown Thursday, 01 December 2022

Guests : 14 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish