Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

Η περιοχή της Κορώνης εκπέμπει SOS. Η πρόσβαση στην Υγεία είναι δικαίωμα όλων .

Η περιοχή της Κορώνης εκπέμπει SOS.

Η πρόσβαση στην Υγεία είναι δικαίωμα όλων .

Με τον  Γιάννη Καρβέλη  διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων   & Δυτικής Ελλάδας  , στις 10-10-2020 μίλησα για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις εφημερίες στα περιφερειακά ιατρεία Κορώνης και Λογγά . Διευκρινίστηκε ότι η υποχρέωση κάλυψης κατά προτεραιότητα των εφημεριών στο Λογγά είναι η οδηγία που έχει δοθεί  και εγγράφως στον δντη του ΚΥ Μεσσήνης .

Του ζήτησα την δική του άμεση παρέμβαση για την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στον τομέα της παρεχόμενης δημόσιας  υγείας στην  περιοχή της Νοτιας Μεσσηνιας , παράλληλα ζήτησα να ανοίξει άμεσα ο διάλογος με την περιοχή για να τελειώσουν θετικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς  από την έλλειψη της απαιτούμενης υγειονομικής κάλυψης με αποτέλεσμα  να μην χάνονται ζωές .

 

https://www.tharrosnews.gr/2020/08/asthenofora-apo-tin-kalamata-kalypsan-apo-mani-eos-kai-koroni-to-dekapentavgousto/?fbclid=IwAR0Tnt0SpQ3B1U2zZ9BRGsR5zUAIRkHC5hXVXDXpjKm4oZkhMcEQpkVOO4U

 

Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για την ΥΓΕΊΑ αυτού του τόπου.

 

 

Ειδήσεις Κορώνης

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα87
Χτές362
Εβδομάδα1264
Μήνας1001
Συνολικά302796

Visitor Info : Unknown - Unknown Saturday, 03 June 2023

Guests : 4 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish