Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

Άμεση κινητοποίηση Άγγελου Χρονά για τα προβλήματα στα Περιφερειακά Ιατρεία Κορώνης-Λογγά.

Άμεση κινητοποίηση Άγγελου Χρονά για τα προβλήματα στα Περιφερειακά Ιατρεία Κορώνης-Λογγά.

Ανάρτηση Μεσσηνιακών sites.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση του Ιατρού –Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου Άγγελου Χρονά  για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο περιφερειακό Ιατρείο Κορώνης αλλά και για τις ελλείψεις που έχει το περιφερειακό Ιατρείο της Λογγά.:

Ο κ. Χρονάς επιδεικνύοντας ξεχωριστά αντανακλαστικά πραγματοποίησε αντίστοιχες επισκέψεις στα δύο Περιφερειακά Ιατρεία και είχε συναντήσεις με το προσωπικό τους, ώστε να ενημερωθεί πλήρως για τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν και τα κενά.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε από τον Ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Κορώνης Νίκο Ρήγα για το πρόβλημα που υπάρχει με την απουσία μόνιμου ασθενοφόρου και συζήτησαν για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η λειτουργία του Ιατρείου και η θωράκισή του σε καιρό πανδημίας.

Επιπλέον ο κ.Χρονάς ενημερώθηκε για την μη επαρκή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου της Λογγάς, αφού δεν υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό, οτι θα ήταν χρήσιμη η καθημερινή παρουσία νοσηλεύτριας, ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και προβλήματα στον κλιματισμού του κτιρίου.

Ο κ. Χρονάς άκουσε με προσοχή όλα τα αιτήματα, τα οποία και κατέγραψε αναλυτικά, ώστε να προβεί σε ενέργειες για την επίλυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων θεμάτων που του τέθηκαν, βάσει του θεσμικού ρόλου που έχει.

Στις κινήσεις που θα γίνουν από τον κ. Χρονά συμπεριλαμβάνεται η προώθηση των ζητημάτων στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα υγείας, εν μέσω μάλιστα πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και η ενημέρωση όλων των άλλων αρμόδιων φορέων.

Ο κ. Χρονάς και στις δύο περιπτώσεις έδειξε μεγάλη ευαισθησία για τα προβλήματα που υπάρχουν και επεσήμανε πως θα ασχοληθεί προσωπικά και θα διαθέσει όσο χρόνο απαιτηθεί ώστε σύντομα να δοθούν λύσεις, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες των ανωτέρω περιοχών.

 
 
 

Ειδήσεις Κορώνης

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα1
Χτές121
Εβδομάδα122
Μήνας4579
Συνολικά340041

Visitor Info : Unknown - Unknown Tuesday, 27 February 2024

Guests : 3 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish