Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

Ποδηλατικός γύρος της Πελοποννήσου 2014.

Ποδηλατικός γύρος της Πελοποννήσου 2014.

Στην Κορώνη κατέφθασαν οι 83 ποδηλάτες που κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου και θα διανύσουν ακριβώς 1000 χιλιόμετρα. Ξεκίνησαν απο την Ελευσίνα και γυρίζουν την Πελοπόννησο από Πάτρα, Κυπαρίσσια, Κορώνη, Ταίναρο, Λεωνίδιο και στην επιστροφή τους θα τερματίσουν πάλι στην πόλη της Ελευσίνας. Είναι μια διοργάνωση της brevet , γαλλικής εταιρίας, που δήλα - δήλα ξεκίνησε το 2003 και φέτος έκλεισε τα 11 χρόνια επιτυχίας αυτού του θεσμού. Γνωρίσαμε τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κο Χρηστό Δημητρακόπουλο, που κατάγεται από την Κυπαρισσία και μας είπε για το πόσο σημαντικό είναι αυτό το πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός. Οι ποδηλάτες είχαν ως σταθμό στην Κορώνη το καφενείο "η συνάντηση" του Δημήτρη Βαρβουτσή ! Τα παραδοσιακά κεράσματα ήταν ότι έπρεπε για να ξαποστάσουν οι ποδηλάτες και να πάρουν τις κατάλληλες δυνάμεις για να συνεχίσουν. Εμείς από την Κορώνη τους ευχόμαστε καλή διαδρομή και να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς εμπόδια και να τερματίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Ειδήσεις Κορώνης

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα67
Χτές67
Εβδομάδα523
Μήνας1848
Συνολικά151073

Visitor Info : Unknown - Unknown Sunday, 23 February 2020

Guests : 7 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish