Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

Συνάντηση του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη με το Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάση Πετράκο.

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Αντιδήμαρχοι του δήμου, με το Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θανάση Πετράκο, ύστερα από αίτημα του Βουλευτή, με σκοπό την ενημέρωση του σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ως προς την ανάπτυξη του τόπου.

Στη συνάντηση-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος ανέπτυξε τα έργα τα οποία υλοποιούνται και αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το δήμο, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η υλοποίηση μεγάλων οδικών αξόνων, ο τουρισμός, η παραγωγή και άλλα θέματα, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής.

O κ. Πετράκος ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την αναλυτική ενημέρωση που του έγινε σε όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες. Όπως ο ίδιος σημείωσε: «Ήρθα σήμερα για να ενημερωθώ και να συζητήσω πως θα συμβάλλω με το θεσμικό μου ρόλο, στην προώθηση θεμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα, που βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουν προγραμματιστεί από τη Δημοτική Αρχή. Είναι αυτονόητο, ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά, με βάση τις προτεραιότητες που θέσαμε στη σημερινή συνάντηση», τονίζοντας ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες στα αρμόδια Υπουργεία. Επιπροσθέτως, ζήτησε από το Δήμαρχο να ηγηθεί ο δήμος της προσπάθειας, για την ένταξη της σταφίδας στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την πραγματοποίηση ενός μουσείου σταφίδας στην Κορώνη.

Ο κ. Καφαντάρης δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον κ. Πετράκο στο δήμο, ως δημότη και ως βουλευτή, ώστε μαζί να κουβεντιάσουμε θέματα που απασχολούν το δήμο μας. Όλα τα θέματα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και όλα όσα έχουμε ήδη βάλει μπροστά. Χαίρομαι που ο κ. Πετράκος δήλωσε αρωγός, συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος του μεγάλου μας έργου στην ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς έχουμε την ίδια αγάπη για τον τόπο αυτό. Συναντήσεις σαν τη σημερινή έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και θα συνεχίσουν και στο μέλλον, διότι τέτοιες συνεργασίες μας επιβάλλουν οι ίδιοι οι πολίτες.», ενώ αποδέχθηκε την πρόταση του Βουλευτή για το θέμα της σταφίδας.

Στη σύσκεψη, το Βουλευτή Μεσσηνίας συνόδευσε ο κ. Βασίλειος Τσουλάκος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και ο κ. Δημήτριος Σιψάς, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Ειδήσεις Κορώνης

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα57
Χτές97
Εβδομάδα154
Μήνας3618
Συνολικά155307

Visitor Info : Unknown - Unknown Tuesday, 31 March 2020

Guests : 6 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish