Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα για την Κορώνη και της γύρω περιοχής << www.koroni-messinias.gr>> να ταξιδέψετε στον ιστότοπο και να ενημερωθείτε. Αν σας άρεσε η δουλειά μας μπορείτε να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο διαφημιστικό τμήμα. Η στο email dimitrisleut@koroni-messinias.gr !!! Ευχαριστούμε.

Κεντρικό Μενού

Προτεινόμενα

Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη


Μέσα στο κάστρο βρίσκεται το παλαιοημερολογίτικο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, δίπλα στα ερείπια βυζαντινής εκκλησίας. Η μονή ανεγέρθη το 1918. Μπαίνοντας στο προαύλιο, δεξιά αντικρίζουμε την εικόνα της Βάπτισης και του Τιμίου Προδρόμου. Στην αριστερή πλευρά της εσωτερικής αυλής δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, και δίπλα βρίσκονται τάφοι μοναχών. Εκτός από τα κελιά, τους ξενώνες και τις υπόγειες δεξαμενές, στις εγκαταστάσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται και σπηλιές λαξεμένες σε τοίχο. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι το «σχολείο», το οποίο θυμίζει κατακόμβη.

Λαγωτό

Λαγωτό

Υλικά για 4 άτομα

1κγ. χοιρινό κρέας

100 γρ. ώριμες ντομάτες

3-4 σκελίδες σκόρδο

200γρ.χοντροκομμ.καρύδια

120γρ.ξερά κρεμμύδια

60 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Ξύδι

Ελαιόλαδο

Κανέλλα , μπαχάρι

Κόκκους πιπεριού

Γαρύφαλλο, αλάτι

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε ,πλένουμε  και κόβουμε το χοιρινό σε κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα  μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι  για να τσιγαριστεί ελαφρά .Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες μαζί με τα καρυκεύματα  και αφήνουμε το χοιρινό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου ,προσθέτοντας λίγο νερό .Βγάζουμε το κρέας απ’ την  κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος φούρνου. Σ’ ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο  με τα καρύδια  και τη φρυγανιά , το ξύδι  και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Στη συνέχεια  προσθέτουμε το μίγμα αυτό στη σάλτσα  του κρέατος και το αφήνουμε να βράσει λίγο. Περιχύνουμε το κρέας  με τη σάλτσα και το ψήνουμε   για 25-30 λεπτά μέχρι να σχηματίσει  μια χρυσαφένια κρούστα.Επίσης μπορούμε αν δεν θέλουμε να το  ψήσουμε στο φούρνο , το αφήνουμε να σιγοβράσει  στην κατσαρόλα , ακολουθώντας πάντα την ίδια  διαδικασία. Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο.

 

Καλη σας όρεξη !!!

Με εκτίμηση  Σεφ 

Διονύσης Φωτεινάκης.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

      Συνταγή της εβδομάδας : Χταπόδι Κορωνέïκο  

Σε αυτή τη στήλη κάθε μήνα θα παρουσιάζετε μια Κορωνέικη συνταγή για τους αναγνώστες του www.koroni-messinias.gr που ασχολούνται με το μαγείρεμα. Αν κάποιος θέλει να ζητήσει κάποια συγκεκριμένη συνταγή που πιθανόν να έχει ακούσει από κάποιον της περιοχής, η που δοκίμασε σε κάποιο σπίτι αλλά δεν ξέρει να το μαγειρεύει, περιμένουμε τα e-mail σας με τις συνταγές που θα θέλατε να δημοσιεύσουμε στην παρακάτω διεύθυνση e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 Για να δειτε την στηλη καντε κλικ ΕΔΩ .
   

 

Λαογραφία - Ιστορία

Βυζαντινή περίοδος

Κατά τον 7ο ή 8ο πιθανότατα αιώνα, οι κάτοικοι της πρωτοβυζαντινής Κορώνης (σημερινό Πεταλίδι Μεσσηνίας), ίσως εξαιτίας των σλαβικών και αραβικών επιδρομών, μετοίκησαν στην οχυρή ακρόπολη της Ασίνης, η οποία μετονομάστηκε σε Κορώνη.             

Αναζήτηση

Επισκέπτες στο site

Σήμερα86
Χτές90
Εβδομάδα176
Μήνας1768
Συνολικά80435

Visitor Info : Unknown - Unknown Tuesday, 23 January 2018

Guests : 25 guests online

Μετάφραση

Greek Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician Georgian German Haitian Creole Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Urdu Vietnamese Welsh Yiddish