Λαγωτό
Υλικά για 4 άτομα
1κγ. χοιρινό κρέας
100 γρ. ώριμες ντομάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
200γρ.χοντροκομμ.καρύδια
120γρ.ξερά κρεμμύδια
60 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Κανέλλα , μπαχάρι
Κόκκους πιπεριού
Γαρύφαλλο, αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε ,πλένουμε και κόβουμε το χοιρινό σε κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για να τσιγαριστεί ελαφρά .Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες μαζί με τα καρυκεύματα και αφήνουμε το χοιρινό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου ,προσθέτοντας λίγο νερό .Βγάζουμε το κρέας απ’ την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος φούρνου. Σ’ ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο με τα καρύδια και τη φρυγανιά , το ξύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα αυτό στη σάλτσα του κρέατος και το αφήνουμε να βράσει λίγο. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα και το ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να σχηματίσει μια χρυσαφένια κρούστα.Επίσης μπορούμε αν δεν θέλουμε να το ψήσουμε στο φούρνο , το αφήνουμε να σιγοβράσει στην κατσαρόλα , ακολουθώντας πάντα την ίδια διαδικασία. Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο.
Καλη σας όρεξη !!!
Με εκτίμηση Σεφ
Διονύσης Φωτεινάκης.